Arviointi- ja auditointimallin päivitys ja kehittäminen alkaa

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 Pe, 09/10/2021 - 07:41

Arviointi- ja auditointimallin päivitys ja edelleen kehittäminen käynnistyy nuorisotyön ammattilaisista koostuvan kehittämisryhmän kokoamisella. Ryhmä pääsee miettimään muun muassa, miten vuodelta 2015 olevat alueellisen nuorisotyön kriteerit, tasokuvaukset ja käsitteet istuvat tähän päivään. Tavoitteena on muovata kriteeristöä niin, että sen käyttö nuorisotiloissa onnistuisi hyvin myös auditoinneissa.

Arviointi- ja auditointimalli on nuorisotyöhön kehitetty työkalu, jonka avulla voidaan arvioida ja kehittää nuorisotyön keskeisiä toimintamuotoja. Se on osa Kanuunan koostamaa Kyllin hyvän nuorisotyön arviointipakettia. Laadullisten arviointimallien lisäksi paketti sisältää määrällisiä mittareita, NUPS-prosesseja ja nuorille suunnatun kyselyn. Tarkoituksena on tarjota valmiita työkaluja kunnallisen nuorisotyön arviointiin ja laadun kehittämiseen.

Vanha teema, uusi ja innokas kehittämisryhmä

Nuorisotyön arviointi ja auditointi on kulkenut Kanuunan matkassa jo vuosia. Nyt mallin päivittämiseen ja edelleen kehittämisen pureutuvaa uutta ja innokasta vertaiskehittämisryhmää ryhtyy vetämään tuore suunnittelija Petra Mäki. Ilmoittaudu mukanaan vertaiskehittämisryhmään lähettämällä sähköpostia suoraan Petralle. Mukaan lähtemisestä ja työajan käytöstä on hyvä keskustella etukäteen oman esihenkilön kanssa.

Kaikki arviointiin ja auditointitiin liittyvät materiaalit vuodesta 2012 saakka löytyvät Kanuunan sivuilta materiaalipankista. Runsaaseen aineistoon tutustumisen voi aloittaa vaikka ”Nuorisotyön itsearviointi- ja auditointimalli pähkinänkuoressa” -esityksestä vuodelta 2015.

Lisätietoja

Petra Mäki
suunnittelija
Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
p. 044 482 6220
petra.maki@lahti.fi

Tags
Palaa takaisin