Identifiera dina karaktärsstyrkor och utnyttja dem

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 To, 02/18/2021 - 09:32

Mieli rf och Kanuuna arrangerar skolning för ungdomsarbetare även på svenska om att identifiera och utnyttja sina starka egenskaper och karaktärsstyrkor. Online workshoppen arrangeras i Teams den 24. mars klockan 9.00–12.00.

I skolningen bekantar man sig med forskning och teorin om identifiering av individens karaktärsstyrkor. Under skolningen lär man känna sina egna styrkor och lär sig om dess användning. Man får också idéer om hur man kan använda karaktärsstyrkor i sitt eget arbete med ungdomar såväl som i sin vardag. Vi gör praktiska övningar som kan användas både i sitt eget privata och professionella liv. Före workshoppen skall deltagaren göra VIA styrketest på nätet om sina karaktärsstyrkor. Ansvarig föreläsare är Mari Laakso, Folkhälsans forskningscentrum.

Workshop om styrkor

Tid: 24.3. kl. 09.00–12.00
Plats: online, Microsoft Teams
Anmälning: Anmäl dig senast 22.3.

Till anmälningen.

Stärk dina egna och ungdomars resurser genom att identifiera karaktärsstyrkor, utnyttja dem och uppmuntra andra att använda sina styrkor.

U. Bolt, världens bästa sprinter, var klart svagare än sina konkurrenter på att starta. Men istället för att älta eller sörja över detta, så fokuserade hans tränare istället på att utveckla Bolts styrka. U. Bolt hade nämligen en överväldigande bättre slutspurt än någon annan löpare. Dessutom använde han sin styrka av uthållighet för att ta sig till världstoppen.

Var och en av oss har styrkor, men ofta fokuserar vi dock mer på våra svagheter. Särskilt under ungdomsåren är det viktigt att lära sig att se sina egna styrkor och att använda och uppskatta dem. I workshoppen kommer vi att lära oss vad forskningen har att säga om karaktärsstyrkor och användningen av karaktärsstyrkor. Vi kommer att ha diskussioner och praktiska övningar ämnade att ge dig konkreta verktyg för att förankra arbete med styrkor i den dagliga verksamheten med ungdomar såväl som i din vardag.

Vi gör praktiska övningar som kan användas både i vårt eget privata och professionella liv. Deltagarna lär känna sina egna och sina kollegors styrkor och får ett litet materialpaket med övningar som kan användas i eget arbete med ungdomar.

Vi hoppas att du kan göra ett VIA styrketest före workshoppen. Testet baserar sig på forskning och används internationellt. Testet är gratis men du behöver registrera dig först. Du kan göra testet på svenska. Det finns 96 frågor i testet och det tar cirka 10-15 minuter att svara. Efter att du har gjort testet får du en personlig rapport med dina testresultat. Printa ut resultaten och ta dem med dig. På det här sättet får du ut mera av workshoppen. Jag skulle önska att ni inte pratar om era resultat med era kollegor eller med andra. Länken till testet.

Syftet med workshoppen

• Deltagaren får bekanta sig med forskning och teorin om karaktärsstyrkor
• Deltagaren lär känna sina egna styrkor och lär sig om dess användning
• Deltagaren får idéer om hur man använder karaktärsstyrkor i sitt eget arbete med ungdomar

Workshoppen åtföljs av en uppföljningsworkshop. Målen är att
• Fördjupa kunskap om styrketänkande
• Dela erfarenheter och insikter om hur man använder styrkor tillsammans med unga människor
• Reflektion kring arbete med styrkor; vad som fungerar, hur jag använder arbete med styrkor i mitt eget arbete

Mer information

Anna-Kaisa Vihersalo
Planerare
Kompetenscentret för kommunalt ungdomsarbete Kanuuna
044 482 6220
anna-kaisa.vihersalo@lahti.fi

Tags
Palaa takaisin