Kunnallinen nuorisotyö tavoitti kesällä liki 250 000 nuorta

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 To, 08/15/2019 - 13:00

Kuntien nuorisopalvelut tavoittivat liki 250 000 nuorta kesälomakuukausien aikana. Luku pitää sisällään tapahtumissa, retkillä, leireillä, erilaisissa ryhmissä, nuorisotiloissa ja liikkuvissa nuokkubusseissa kohdattujen nuorten määrät. Toimintaa ja tekemistä nuorille oli tarjolla yhteensä yli 65 000 tunnin verran.

Luvut käyvät ilmi kevään aikana laajaan käyttöön otetusta Logbook-tilastointijärjestelmästä, johon tuhatkunta nuorisotyöntekijää ympäri Suomen kerää määrällistä ja laadullista tietoa työnsä vaikuttavuudesta. Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunassa tuoreiden tilastojen osoittamia lukuja pidetään merkittävinä.

–´Tämä oli ensimmäinen kesä, jonka osalta saimme kasaan kattavat luvut. Luvut osoittavat, että kunnallisena palveluna tuotetulle, valtaosin maksuttomalle toiminnalle on kysyntää myös kesällä, sanoo osaamiskeskus Kanuunan verkostopäällikkö Suvi Lappalainen.

Kanuunan koordinoiman Logbook-järjestelmän on ottanut käyttöönsä jo 130 kunnan nuorisopalvelut. Järjestelmään kerättävää tietoa hyödynnetään palveluiden parantamisessa, uusien työmuotojen kehittämisessä ja vaikuttavuuden osoittamisessa. Karttuva tietomassa tulee olemaan myös nuorisotutkijoiden käytettävissä. Osaamiskeskus Kanuuna toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella valtakunnallisesti Lahdesta käsin.

Lisätietoja

Suvi Lappalainen
verkostopäällikkö
Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
p. 050 383 6453
suvi.lappalainen@lahti.fi

Jani Hoviaro
suunnittelija
Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
p. 044 482 6310
jani.hoviaro@lahti.fi

Palaa takaisin