Logbookin soveltuvuus arvioidaan uudestaan

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 Pe, 10/04/2019 - 07:37

Kanuuna selvittää eri vaihtoehtoja nuorisotyön tiedonkeruu- ja tilastointityökaluksi Suomessa. Yhtenä mahdollisuutena on kehittää kokonaan uusi, kansallisiin tarpeisiin entistä paremmin vastaava järjestelmä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön Nuorisotyön ja politiikan vastuualue on sitoutunut tukemaan Logbookin käyttöä Kanuunan osaamiskeskuskauden 2018–2019 ajan. Kauden päättyessä Logbookin soveltuvuutta valtakunnalliseen nuorisotyön tiedontuotantoon arvioidaan uudestaan.

Jatkosta päättää Opetus- ja kulttuuriministeriö. Päätökseen vaikuttanee muun muassa Logbookin uusi hinnoittelu, joka jopa viisinkertaistaa sen käyttökustannukset seuraavan vuoden alusta alkaen sekä kehittämistarpeet, jotka ovat nousseet esiin Logbook-järjestelmästä karttuneiden kokemusten myötä.

Tavoitteena on saada suomalaiseen toimintaympäristöön sopiva tiedonkeruujärjestelmä, joka on käytössä maan kattavasti, kohtuullisilla kustannuksilla ja jota voidaan tulevaisuudessa jatkokehittää nuorisotyölle ominaisten, toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten mukaisesti. Asiaa käsitellään Kanuunan Arviointi ja Logbook -verkoston kanssa Tampereella 3.–4.10. Sopivimman järjestelmän kehittämisessä tarvitaan Kanuunan kentän toimijoiden asiantuntemusta. Kanuuna tiedottaa kunnille tilanteen etenemisestä ja yhteisistä toimintaohjeista.

Lue lisää.

Palaa takaisin