Tervetuloa Kylli-tunnille NUORI2023-tapahtumassa!

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 To, 03/23/2023 - 14:08

Kanuuna-verkosto esittelee Kyllin hyvän nuorisotyön arviointipakettia NUORI2023-tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa keskiviikkona 19. huhtikuuta kello 13.00–14.00. Jos olet osallistumassa tapahtumaan, niin toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi Kylli-tunnille, esittelypisteelle ja muihin esityksiin, joissa olemme mukana!

Kyllin hyvä paketti

Kyllin hyvän nuorisotyön arviointipaketin perustana on nuorisotyön suhdeteoria. Kyllin hyvässä nuorisotyön arvioinnissa sanoitetaan ja jäsennetään nuorisotyötä sekä sovitetaan yhteen nuorilta, nuorisotyöntekijöiltä ja kuntalaisilta kerättyä määrällistä ja laadullista tietoa. Tietoa kerätään kuntien tarpeisiin toiminnanohjauksen ja johtamisen tueksi valtakunnalliset tiedon tarpeet huomioiden.
 

Kyllin-tunnin aikana

  • Kerromme, miten Kanuunan tukemat NUPS-prosessit ovat edenneet ja millaista prosessin aikana tuotettua tukimateriaalia on luvassa. Kuulet, miten nupsailusta kiinnostuneet kunnat voivat hyödyntää tukimateriaalia ja elokuussa Lahdessa järjestettävää Kanuunan verkostopäivät -tapahtumaa vaikkapa työyhteisön NUPS-starttipäivänä.
  • Kerromme nuorille suunnatusta kyselystä, joka on toteutettu pilottien lisäksi kaksi kertaa. Yhteensä siihen on vastannut reilusti yli 10 000 nuorta yli 80 kunnasta. Tunnin jälkeen tiedät, miten aiempien vuosien tuloksia on hyödynnetty ja millaisia kuntien toivomia parannuksia tämänvuotiseen kysymyspatteristoon on tulossa.
  • Kerromme uudesta nuorisotyön kriteeristöstä, jonka Kanuuna-verkoston kokeneet nuorisotyöntekijät ovat saaneet valmiiksi. Muutos aiempiin nuorisotyön kriteereihin on iso. Myös itsearviointi pohjautuu suhdeteoriaan.
  • Kerromme tuoreimmat päivitykset kuntalaisille suunnatusta kyselystä, joka on kuntien käytettävissä tänä syksynä.
  • Kerromme, miten koko pakettia pilotoivalla Lappeenrannalla menee tiedon yhteensovittamisen kanssa tällä hetkellä.

Esityksiä, joissa Kanuuna-verkosto on mukana
 

Tehostettu nuorisotyö

keskiviikko klo 17.30–18.30

Nuorisotyön arjen toimintaympäristöissä voi tulla eteen erilaisia kriisitilanteita, joihin varautuminen helpottaa ammatillista työskentelyä työyhteisössä. Millaista on tehostettu nuorisotyö esimerkiksi tulipalo- tai väkivaltatilanteissa? Luvassa on tietoa tehostetun nuorisotyön suunnitelman jalkauttamisesta, eri toimijoiden välisen yhteistyön rakentamisesta sekä työntekijän jaksamisesta kriisitilanteissa.

Käytännönläheisen ja keskustelevan puheenvuoron tarjoavat Lohjan kaupungin nuorisotyön valmiustyöryhmä yhdessä Kanuunan Tehostetun nuorisotyön verkoston vertaiskouluttajien kanssa.
 

Kunnallisen nuorisotyön kehittämistä yhdessä ja erikseen

torstai klo 9.30–10.30

Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunan esitys tarjoaa tietoa muun muassa siitä, millaista työtä osaamiskeskuksen toteuttajat ovat tehneet kuluneina toimintavuosina ja millainen merkitys tehdyillä toimenpiteillä on paitsi kunnallisessa nuorisotyössä, mutta myös valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman tavoitteiden saavuttamisessa.

Puheenvuorossa osaamiskeskuksen toteuttajat nostavat esiin työnsä helmiä, joiden on arvioitu vastaavan kuntien nuorisotyön tarpeisiin pitkällä tähtäimellä sekä erilaisia työkaluja ja menetelmiä, joista osa on jo testattu ja täydessä käyttövalmiudessa.
 

Messupiste, nro 14

Messupisteellämme pääset testaamaan ammattiaikuisuutesi hauskalla nettitestillä. Tarjoamme maukkaita myslipatukoita testin tehneille niin kauan kuin patukoita riittää.

Tags
Palaa takaisin