Valmiusverkosto

Nuorisotyön valmiusverkoston koordinaatio siirtyi Kanuunalle vuoden 2019 alussa, kun Allianssin ja Suomen Mielenterveysseuran yhteinen Nuorisotyön kriisivalmiuden kehittämishanke päättyi. Verkosto kehittää toimintoja tehostetun nuorisotyön ja valmiussuunnittelun ympärille. Lisäksi se pyrkii tuomaan esiin nuorisotyön osaamista kriisitilanteissa.

Valmiusverkosto kokoontui edellisen kerran Torniossa 10.–11. lokakuuta 2019. Tapaamiseen liittyvät aineistot löytyvät materiaalipankista.

Seuraava verkostotapaaminen oli määrä järjestää Helsingissä 7.–8. toukokuuta 2020, mutta tapaaminen peruttiin. Verkostolaiset keskustelevat kuitenkin Discordissa ja tapaavat säännöllisesti Teamsissa. Seuraavan kerran  verkosto kokoustaa Teamsissa 13.8. kello 9.30-11.00. Jos haluat mukaan, lähetä sähköpostia Kanuunaan, niin lähetämme sinulle Teams-kokouskutsun. 

19.05.2020

Osaajat Online -keskustelutuokiossa keskiviikkona 20.5. puhutaan nuorisotyöntekijän työssä jaksamisesta poikkeuksellisissa olosuhteissa. Keskustelutuokio järjestetään kello 12.00 alkaen Discordissa Kanuunan serverille luodulla…

27.04.2020

Tehostetusta nuorisotyöstä ja valmiussuunnittelusta kiinnostuneet nuorisotyöntekijät kokoontuivat Osaajat Online -keskustelutuokioon maanantaina 27.4. Tunnin mittaisen tuokion aikana Kanuunan serverille tätä verkostoa varten tehdylle…

07.04.2020

Tunnin mittaiset Osaajat Online -tuokiot ovat avoimia kaikille nuorisotyön ammattilaisille ja ne järjestetään Discordissa Kanuunan serverillä.

Keskustelutuokioissa voi vaihtaa poikkeustila-ajan kuulumisia ja jakaa kokemuksia samaa…

14.01.2020
Valmiusverkosto on mukana NUORI2020 -valtakunnallisilla kasvatuksen ja nuoristyön päivillä Tampereella 14.–16. tammikuuta. Tiistaina 14. päivä kello 13–14.30 Tampere-talon pohjakerroksen Sonaatti 2 -tilassa järjestettävä esittely tarjoaa kaikille kiinnostuneille tietoa tehostetusta nuorisotyöstä erilaisissa kriisitilanteissa.
12.09.2019
Valmiusverkoston tapaaminen järjestetään Torniossa 10.–11. lokakuuta. Ilmoittaudu mukaan!
13.08.2019
Mitä teet, kun kriisi koskettaa useita nuoria yhtä aikaa? Varaudu mahdolliseen kriisitilanteeseen kunnassasi ja osallistu Kanuunan Valmiusverkoston toteuttamaan tehostetun nuorisotyön koulutukseen. Maksuton koulutus on tarkoitettu nuorisotyön valmiussuunnitelman tekemisestä kiinnostuneille kuntien ja seurakuntien työntekijöille.
19.06.2019
Kanuunan Valmiusverkosto tarjoaa kuntien ja seurakuntien nuorisotyöntekijöille koulutusta tehostetusta nuorisotyöstä ja nuorisotyön valmiussuunnittelusta. Koulutuspäiviä järjestetään useilla eri paikkakunnilla syyskuusta alkaen. Koulutuksesta hyötyvät eniten ne työntekijät, jotka ovat kiinnostuneita kriisitilanteiden varalle laadittavan valmiussuunnitelman tekemisestä ja sitä varten tarvittavan yhteistyöryhmän kokoamisesta.
16.01.2019
Nuorisotyön valmiusverkosto kokoontui ensimmäistä kertaa Kanuunan koordinoimana Jyväskylässä 8. tammikuuta. Valmiussuunnitelmat ja -mallit, kuten kaikki muutkin verkostossa tuotetut materiaalit, ovat kaikkien kuntien hyödynnettävissä ja niitä pääsee tarkastelemaan Valmiusverkoston oman materiaalipankin kautta.
21.11.2018
Valmiusverkosto tapaa tiistaina 8. tammikuuta 2019 Jyväskylässä. Kanuunan järjestämään verkostotapaamiseen ovat tervetulleita jo Allianssin koordinoimassa hankkeessa mukana olleet sekä uudet, teemasta kiinnostuneet nuorisotyöntekijät. Ilmoitautuminen verkostotapaamiseen on käynnissä.
15.10.2018

Nuorisotyön valmiusverkosto kokoontuu tehostetun nuorisotyön äärelle Kirkon kasvatuksen päivät -tapahtumassa Jyväskylässä. Verkoston asiantuntemusta hyödynnetään tapahtumaan liittyvässä tilaisuudessa, joka järjestetään Veturitalleilla 9.…