Valmiusverkosto

Valmiusverkosto kehittää toimintoja tehostetun nuorisotyön ja valmiussuunnittelun ympärille sekä pyrkii tuomaan esiin nuorisotyön osaamista kriisitilanteissa. Verkosto järjestää myös koulutuksia ja tarjoaa apuaan nuorisotyön valmiussuunnitelmien laatimisessa.

Verkoston taustalla on Allianssin ja Suomen Mielenterveysseuran yhteinen Nuorisotyön kriisivalmiuden kehittämishanke. Verkoston koordinaatio siirtyi osaamiskeskus Kanuunalle vuoden 2019 alussa hankkeen päätyttyä.

Verkostotapaamiset

Valmiusverkosto kokoontui kasvokkain edellisen kerran Torniossa 10.–11. lokakuuta 2019. Keväälle 2020 suunniteltu verkostotapaaminen peruttiin vallinneen poikkeustilan vuoksi. Tällä hetkellä kuulumiset vaihdetaan verkkovälitteisesti Discordissa Kanuunan serverille luodulla Valmiusverkoston kanavalla ja Teamsissa. Seuraava Teams-tapaaminen on 19. marraskuuta kello 10.00–11.00.

Tervetuloa mukaan verkostoon

Tehostetusta nuorisotyöstä ja valmiussuunnittelusta kiinnostuneet nuorisotyön ammattilaiset ovat tervetulleita mukaan verkostoon. Jos haluat osallistumislinkin Teams-tapaamisiin, ota yhteyttä suunnittelija Susanna Holopaiseen. Verkoston teksti- ja äänikanaville Discordissa pääsee vapaasti Kanuunan serverin kautta.

09.09.2020

Laitatko ensin happinaamarin itsellesi vai nuorelle?  -kysyy Kanuunan Valmiusverkosto, joka järjestää keskiviikkona 7. lokakuuta kello 12 alkaen verkkokeskustelutuokion teemanaan työhyvinvointi ja -jaksaminen. Mukana keskustelussa on…

19.05.2020

Osaajat Online -keskustelutuokiossa keskiviikkona 20.5. puhutaan nuorisotyöntekijän työssä jaksamisesta poikkeuksellisissa olosuhteissa. Keskustelutuokio järjestetään kello 12.00 alkaen Discordissa Kanuunan serverille luodulla…

27.04.2020

Tehostetusta nuorisotyöstä ja valmiussuunnittelusta kiinnostuneet nuorisotyöntekijät kokoontuivat Osaajat Online -keskustelutuokioon maanantaina 27.4. Tunnin mittaisen tuokion aikana Kanuunan serverille tätä verkostoa varten tehdylle…

07.04.2020

Tunnin mittaiset Osaajat Online -tuokiot ovat avoimia kaikille nuorisotyön ammattilaisille ja ne järjestetään Discordissa Kanuunan serverillä.

Keskustelutuokioissa voi vaihtaa poikkeustila-ajan kuulumisia ja jakaa kokemuksia samaa…

14.01.2020
Valmiusverkosto on mukana NUORI2020 -valtakunnallisilla kasvatuksen ja nuoristyön päivillä Tampereella 14.–16. tammikuuta. Tiistaina 14. päivä kello 13–14.30 Tampere-talon pohjakerroksen Sonaatti 2 -tilassa järjestettävä esittely tarjoaa kaikille kiinnostuneille tietoa tehostetusta nuorisotyöstä erilaisissa kriisitilanteissa.
12.09.2019
Valmiusverkoston tapaaminen järjestetään Torniossa 10.–11. lokakuuta. Ilmoittaudu mukaan!
13.08.2019
Mitä teet, kun kriisi koskettaa useita nuoria yhtä aikaa? Varaudu mahdolliseen kriisitilanteeseen kunnassasi ja osallistu Kanuunan Valmiusverkoston toteuttamaan tehostetun nuorisotyön koulutukseen. Maksuton koulutus on tarkoitettu nuorisotyön valmiussuunnitelman tekemisestä kiinnostuneille kuntien ja seurakuntien työntekijöille.
19.06.2019
Kanuunan Valmiusverkosto tarjoaa kuntien ja seurakuntien nuorisotyöntekijöille koulutusta tehostetusta nuorisotyöstä ja nuorisotyön valmiussuunnittelusta. Koulutuspäiviä järjestetään useilla eri paikkakunnilla syyskuusta alkaen. Koulutuksesta hyötyvät eniten ne työntekijät, jotka ovat kiinnostuneita kriisitilanteiden varalle laadittavan valmiussuunnitelman tekemisestä ja sitä varten tarvittavan yhteistyöryhmän kokoamisesta.
16.01.2019
Nuorisotyön valmiusverkosto kokoontui ensimmäistä kertaa Kanuunan koordinoimana Jyväskylässä 8. tammikuuta. Valmiussuunnitelmat ja -mallit, kuten kaikki muutkin verkostossa tuotetut materiaalit, ovat kaikkien kuntien hyödynnettävissä ja niitä pääsee tarkastelemaan Valmiusverkoston oman materiaalipankin kautta.
21.11.2018
Valmiusverkosto tapaa tiistaina 8. tammikuuta 2019 Jyväskylässä. Kanuunan järjestämään verkostotapaamiseen ovat tervetulleita jo Allianssin koordinoimassa hankkeessa mukana olleet sekä uudet, teemasta kiinnostuneet nuorisotyöntekijät. Ilmoitautuminen verkostotapaamiseen on käynnissä.