Valmiusverkosto

Valmiusverkosto kehittää toimintoja tehostetun nuorisotyön ja valmiussuunnittelun ympärille sekä pyrkii tuomaan esiin nuorisotyön osaamista kriisitilanteissa. Verkosto järjestää myös koulutuksia ja tukee nuorisotyön valmiussuunnitelmien laatimisessa. 

Tehostetulla nuorisotyöllä tarkoitetaan aikuisen läsnäolon ja saavutettavuuden vahvistamista nuoria koskevissa kriisitilanteissa ja sen jälkeisessä aktivoituvassa nuorisotyössä. Tehostetulla nuorisotyöllä ja valmiussuunnitelulla pyritään myös kehittämään paikallista verkostoyhteistyötä. 

Verkostotapaamiset

Verkosto kokoontuu 2-4 kertaa vuodessa verkkovälitteisesti. Tapaamisten tavoitteena on tarjota vertaistukea ja kehittää ja laajentaa toimintaa koko maassa. Valmiusverkoston kanavalla Discordissa järjestetään kaikille avoimia teemallisia keskustelutuokioita.

Tervetuloa mukaan verkostoon

Tehostetusta nuorisotyöstä ja valmiussuunnittelusta kiinnostuneet nuorisotyön ammattilaiset ovat tervetulleita mukaan verkostoon. Jos haluat osallistumislinkin Teams-tapaamisiin, ota yhteyttä Suvi Lappalaiseen. Verkoston teksti- ja äänikanaville Discordissa pääsee vapaasti Kanuunan serverin kautta.

Valmiussuunnittelun ja tehostetun nuorisotyön asioissa voi kääntyä valmiusyhdyshenkilöiden puoleen. Listalla olevat henkilöt vastaavat kysymyksiin oman työnsä ohessa, joten vastaaminen voi toisinaan kestää.
Alueelliset valmiusyhteyshenkilöt -lista.

09.04.2021

Valmiusverkosto kokoontuu Teamsissa seuraavan kerran keskiviikkona 21. huhtikuuta kello 14.00–15.30. Mukaan ovat tervetulleita kaikki valmiussuunnittelusta ja tehostetusta työstä kiinnostunet nuorisotyön ammattilaiset kunnista ja…

22.01.2021

Valmiusverkosto järjestää Tehostetun nuorisotyön ja nuorisotyön valmiustoiminnan kehittäminen -koulutuksen Lapin nuorisotyöntekijöille. Kaksiosaisen koulutuksen ensimmäinen kerta on 23. helmikuuta ja toinen 8. huhtikuuta kello…

27.11.2020

Kanuunan Valmiusverkosto tarjoaa mahdollisuutta kuunnella mielenkiintoisia puheenvuoroja Teamsin välityksellä.

Torstaina 3.12. kello 12.15–13.30 Sami Kieksi kertoo Sekasin Gaming kokonaisuudesta ja dokumenttien Toimettomat ja…

09.09.2020

Laitatko ensin happinaamarin itsellesi vai nuorelle?  -kysyy Kanuunan Valmiusverkosto, joka järjestää keskiviikkona 7. lokakuuta kello 12 alkaen verkkokeskustelutuokion teemanaan työhyvinvointi ja -jaksaminen. Mukana keskustelussa on…

19.05.2020

Osaajat Online -keskustelutuokiossa keskiviikkona 20.5. puhutaan nuorisotyöntekijän työssä jaksamisesta poikkeuksellisissa olosuhteissa. Keskustelutuokio järjestetään kello 12.00 alkaen Discordissa Kanuunan serverille luodulla…

27.04.2020

Tehostetusta nuorisotyöstä ja valmiussuunnittelusta kiinnostuneet nuorisotyöntekijät kokoontuivat Osaajat Online -keskustelutuokioon maanantaina 27.4. Tunnin mittaisen tuokion aikana Kanuunan serverille tätä verkostoa varten tehdylle…

07.04.2020

Tunnin mittaiset Osaajat Online -tuokiot ovat avoimia kaikille nuorisotyön ammattilaisille ja ne järjestetään Discordissa Kanuunan serverillä.

Keskustelutuokioissa voi vaihtaa poikkeustila-ajan kuulumisia ja jakaa kokemuksia samaa…

14.01.2020
Valmiusverkosto on mukana NUORI2020 -valtakunnallisilla kasvatuksen ja nuoristyön päivillä Tampereella 14.–16. tammikuuta. Tiistaina 14. päivä kello 13–14.30 Tampere-talon pohjakerroksen Sonaatti 2 -tilassa järjestettävä esittely tarjoaa kaikille kiinnostuneille tietoa tehostetusta nuorisotyöstä erilaisissa kriisitilanteissa.
12.09.2019
Valmiusverkoston tapaaminen järjestetään Torniossa 10.–11. lokakuuta. Ilmoittaudu mukaan!
13.08.2019
Mitä teet, kun kriisi koskettaa useita nuoria yhtä aikaa? Varaudu mahdolliseen kriisitilanteeseen kunnassasi ja osallistu Kanuunan Valmiusverkoston toteuttamaan tehostetun nuorisotyön koulutukseen. Maksuton koulutus on tarkoitettu nuorisotyön valmiussuunnitelman tekemisestä kiinnostuneille kuntien ja seurakuntien työntekijöille.