Aatos ja Amine -ohjaajakoulutus - Eväitä katsomusten moninaisuuden käsittelyyn ja dialogin rakentamiseen nuorten kanssa

Lähettänyt Anonyymi (ei varmistettu) Ti, 02/02/2021 - 08:34
Päivämäärä
Lopetuspäivämäärä
Järjestäjä
Rauhankasvatusinstituutti ja Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
Tapahtumapaikka
Teams
Paikkakunta
Verkossa

Rauhankasvatusinstituutti ja Kanuuna järjestää nuorisotyön ammattilaisille Aatos ja Amine -ohjaajakoulutuksen perjantaina 12. helmikuuta kello 09.00–13.30.

Koulutuksessa katsomusdialogia lähestytään Aatos ja Amine -elokuvan innoittamana lapsenomaisella uteliaisuudella. Luvassa on eväitä, joita voi hyödyntää dialogin rakentamisessa ja katsomusten moninaisuuteen liittyvien teemojen käsittelyssä nuorten kanssa. Luvassa on eväitä, joita voi hyödyntää dialogin rakentamisessa ja katsomusten moninaisuuteen liittyvien teemojen käsittelyssä nuorten kanssa.

Koulutukseen osallistuvat saavat materiaaleja, tukea ja työpajarungon katsomusdialogia mahdollistavien työpajojen ohjaamiseen nuorisoryhmille. Työpajojen tarkoituksena on luoda yhdenvertainen ja turvallisempi tila dialogille dokumenttielokuvan ja rauhankasvatuksen menetelmien avulla.

Aatos ja Amine -elokuva on palkittu kansallisissa ja kansainvälisissä elokuva-alan tapahtumissa. Ideana on käsitellä tämän elokuvan kautta nuorille tärkeitä ja katsomusten moninaisuuteen kietoutuvia teemoja, kuten kuulumisen kokemusta, ennakkoluuloja ja syrjintää.

Koulutus on maksuton. Ilmoittadu mukaan 10. helmikuuta mennessä.

Koulutuksen voi tilata myös suoraan tietylle työyhteisöille olemalla yhteydessä Rauhankasvatusinstituutin Mira Ruokolaiseen (mira.ruokolainen@rauhankasvatus.fi). Koulutuksen rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.