Hankkeen lopputapahtuma – Yhteistyöllä voimme ehkäistä toisen asteen opintojen keskeytymistä

Lähettänyt Anonyymi (ei varmistettu) Pe, 12/16/2022 - 14:40
Päivämäärä
Lopetuspäivämäärä
Järjestäjä
Live-säätiö, Business College Helsinki ja Aseman Lapset ry
Tapahtumapaikka
etätilaisuus
Paikkakunta
Helsinki

Yhdessä yksikään ei putoa -hankkeen päätöstilaisuus ke 8.2.2023
Tilaisuus järjestetään etänä.

Mitä saadaan aikaan, kun yhdistetään nuorisotyön, työhönvalmennuksen sekä oppilaitosten opetus-, ohjaus- ja tukihenkilöstön osaamista?

Miten sosiaalista hyvinvointia, yhteisöllisyyttä, opintoihin kiinnittymistä ja työelämätaitoja voidaan tukea opiskelun arjessa? Entä miten tunne- ja vuorovaikutustaitojen työkalupakkia voidaan vahvistaa, jotta opiskelijalla on paremmat valmiudet kohdata haasteita opiskelu- ja työelämässä?

Live-säätiön, Business College Helsingin ja Aseman Lasten yhteishankkeessa on vuosien 2021–2023 aikana työskennelty erityistä tukea tarvitsevien tai putoamisvaarassa olevien nuorten opintojen sujuvoittamiseksi.

Erityistä huomiota on kiinnitetty siirtymävaiheisiin kuten opintojen aloitukseen sekä harjoitteluihin ja varsinaiseen työelämään siirtymiseen ja työyhteisön valmennukseen nuorisonäkökulmasta. Missä on onnistuttu, mikä on ollut haastavaa, mitä matkan varrella on oivallettu?

Tilaisuudessa kuullaan Live-säätiön, Business College Helsingin ja Aseman Lasten edustajien puheenvuorot sekä hankkeen toiminnassa mukana olleiden nuorten ajatuksia vapaa-ajan tuen ja työhönvalmennuksen tuomista hyödyistä.

Lämpimästi tervetuloa! Viestiä saa mieluusti jakaa aiheen parissa työskenteleville tai siitä muuten kiinnostuneille.