Kalenteri

Kanuunan kalenterista saa tietoa nuorisotyön ammattilaisille suunnatuista tilaisuuksista, kuten koulutuksista, tapahtumista ja seminaareista. Kanuunan järjestämien tilaisuuksien lisäksi kalenteri sisältää tietoa myös muiden tahojen tarjonnasta. Nuorisotyöntekijöille erilaisia tilaisuuksia järjestävät toimijat voivat hyödyntää kalenteria laatimalla omia ilmoituksiaan.

Kanuuna ei vastaa kalenterissa olevien ilmoitustietojen sisällöistä. Vastuu ilmoituksen ja siinä mainitun tilaisuuden sisällöstä on kaikilta osin ilmoituksen jättäneellä tilaisuuden järjestäjätaholla. Kalenteria ylläpitää Kanuuna.

 
2.3.2020 14:00
 - 5.3.2020 14:00
Helsinki, Helsinki

Creating Safer Spaces – Human Rights and Diversity as Foundations in Youth Work -koulutus antaa sinulle paremman käsityksen ihmisoikeuksien roolista nuorisotyössä ja pääset tutustumaan vähemmistöjä edustavien nuorten asemaan ja tilateeseen. Voit myös samalla miettiä omien palvelujesi avoimuutta ja sopivuutta kaikenlaisille nuorille. Moninaisuuden ymmärtämisen kautta opit tukemaan kaikkia nuoria heitä palvelevalla tavalla. Koulutuksen kautta ymmärrät myös paremmin vähemmistöstressiä ja miltä se nuorista tuntuu.

Tässä koulutuksessa pääset hieman syvemmälle ihmisoikeuksien käsitykseen sekä pääset vertailemaan työtäsi eurooppalaisten nuorisotyöntekijöiden kanssa. Koulutukseen osallistuu nuorisotyöntekijöitä koko Euroopan sekä myös EU:n itärajan takaa.

Koulutus sopii hyvin perusnuorisotyöntekijöille, kuin myös palveluja suunnitteleville henkilöille. Kunnat, joissa yhdenvertaisuusstrategiaa kehitetään tai yhdenvertaisuus on keskustelussa, tämä koulutus voi antaa näkökulmaa.

Koulutus järjestetään EU:n Erasmus+ -ohjelman tuella ja yhteistyössä Ihmisoikeusliiton kanssa. Kouluttajina toimivat suomalaisia nuorisotyöntekijöitä ihmisoikeuksista kouluttaneet Aija Salo ja Eeva Tupi Ihmisoikeusliitosta.

Hakuaika päättyy 10.1.2019

2.3.2020 15:00
 - 7.3.2020 10:00
European Youth Centre, Budapest, Unkari

Eye Opener -koulutuksen tarkoituksena on oppia, miten suunnitellaan hyvä nuorisovaihto nuorten kanssa. Tähän koulutukseen aikuinen nuorisotyöntekijä lähtee yhdessä 1-2 nuoren kanssa (15-18-vuotiaita). Tarkoituksena on, että nuoret pääsevät osallistumaan nuorisovaihdon suunnitteluun sen alkukahinoista asti. He tapaavat koulutuksessa muiden maiden nuoria, joiden kanssa he pääsevät suoraan ideoimaan, mitä olisi kiva tehdä. Aikuset puolestaan saavat opastusta siihen, miten nuoria voi prosessissaan tukea.

Tällaisen koulutuksen jälkeen on huomattavasti helpompi saada vaihtoja aikaiseksi. Kumppanitkin löytyvät kuin itsestään.

Hakuaika päättyy 2.2.2020

3.3.2020 9:00
 - 6.3.2020 11:09
ilmoitetaan ilmoittautuneille ennen tapahtumaa, Helsinki

Eurooppalainen katutyötä ja nuorisotalojen ulkopuolella toimivien nuorisotyöntekijöiden työkokous tuo yhteen samanlaista työtä tekeviä ihmisiä eri puolilta Eurooppaa. Etsivät ja löytävät nuorisotyöntekijät, katupartioissa, junissa, huoltoasemilla, kauppakeskuksissa, rannoilla, kaupungilla ja muissa nuorten kokoontumispaikoissa työtä tekevät henkilöt ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluihin työn arvoista, työskentelymenetelmistä, nuorien tarpeista ja olemassaolevista palveluista. Hyvä tilaisuus verrata toimintamenetelmiään, oppia vertaisiltaan ja luoda verkostoja toiminnan kehittämistä varten.

Hakuaika päättyy 12.1.2020

13.3.2020 11:45
 - 13.3.2020 16:00
Leppävaara, Hotelli Glo, Espoo

Kanuunan ja Espoon nuorisopalveluiden Esports-seminaari järjestetään 13. maaliskuuta kello 12.15–16.00 Espoon Leppävaarassa.

Seminaarissa mukana ovat muun muassa pelikulttuurin edistämisestä nuorisotyön saralla palkittu nuorisopäällikkö Mika Joensuu, esports-ohjaajakoulutuksen käynyt nuorisonohjaaja Joonas Tuominen ja Trailblazersiä edustava Ville Suutari.

Maksuton seminaari on suunnattu esportista nuorisotyössä kiinnostuneille nuorisotyöntekijöille. Tutustu seminaarin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!