Mielenterveys voimavaraksi -koulutusta voi nyt varata

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 Ke, 12/12/2018 - 10:02

Osaamiskeskukset Vahvistamo ja Kanunaa tarjoavat koulunuorisotyön näkökulmasta räätälöityä Mielenterveys voimavarana -koulusta kunnille. Koulutus on suunnattu erityisesti koulussa nuorisotyötä tekeville. Koulutus on maksuton ja se järjestetään tilauksesta.

Koulutuspäivä on yhdistelmä mielenterveyden edistämisen luentoa, keskustelua, ideointia ja mielen hyvinvoinnin vahvistamisen toiminnallisia teemapisteitä. Osallistujat saavat koulutuksesta mielenterveyden edistämisen materiaalipaketin.

Kouluissa tehtävä nuorisotyö on tärkeässä roolissa nuorten mielenterveyden ja mielenterveystaitojen vahvistajana. Miten nuorisotyöntekijä voi vahvistaa oppilaiden hyvinvoinnin taitoja? Millainen voimavara nuorisotyö on mielenterveyden edistäjänä kouluissa? Mitä mielenterveys on voimavarana ja elämäntaitona? Millaisia yhteistyön mahdollisuuksia mielenterveyden edistäminen tuo nuorisotyön, opettajien ja oppilashuollon työhön?

Mielenterveyden vahvistamisen kannalta keskeistä on muun muassa ryhmäytyminen ja kaveritaidot samoin kuin itsetunnon tukeminen ja omien vahvuuksien tunnistaminen ja arvostaminen sekä tunnetaidot yhteiskunnan rakenteita unohtamatta.

Näkökulma: Nuorisotyö kouluissa
Kenelle: Koulutus on suunnattu erityisesti koulunuorisotyöntekijöille. Koulutukseen ovat tervetulleita myös koulun opettajat ja oppilashuolto.
Koulutuspäivän kesto: 7 h sisältäen tunnin lounastauon (omakustanteinen).
Osallistujien määrä koulutuksessa: 30 henkilöä

Lisätiedot ja tilaukset

Marja Snellman-Aittola
asiantuntijakoordinaattori
Suomen Mielenterveysseura
p. 040 190 5493
marja.snellman-aittola@mielenterveysseura.fi
www.vahvistamo.fi

Palaa takaisin