Tervetuloa Ilmasto- ja kestävän nuorisotyön verkkoseminaariin!

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 Ke, 09/29/2021 - 08:04

Kanuuna järjestää Ilmasto- ja kestävän nuorisotyön verkkoseminaarin tiistaina 2.11. kello 13.00–16.00. Nuorten ilmastonäkemyksistä esitelmöi Nuorisotutkimusseuran vastaava tutkija Tomi Kiilakoski. Ullan ja Annen työpajassa laitetaan hyvät käytännöt jakoon ja testataan ilmastotietoutta.  Luvassa on asiaa myös Ilmastolukioista ja Koulun korjausoppaasta. 

Ilmoittaudu seminaariin tästä. Saat muutaman minuutin kuluessa Teams-osallistumislinkin sähköpostiisi.

Ohjelma

klo 13.00 Tervetuloa!
Kanuuna avaa tapahtuman ja Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti esittäytyy ja kertoo nuorisopalveluiden kuulumiset: on mm. perustettu Luonto- ja ympäristötiimi kehittämään ja koordinoimaan toimintaa. Lahdesta puhumassa ympäristökasvattaja Jenni Jelkänen

klo 13.15–14.00 "Isoja lupauksia on tehty, mutta niitä ei oo pystytty lunastamaan.”
 - Nuorten ilmastoaktivistien näkemyksiä siitä, mitä on tehtävä
Nuorisotutkimusseuran vastaava tutkija ja Tampereen yliopiston dosentti Tomi Kiilakoski

Nuorten käsitykset ilmastosta, ilmastotunteet sekä käsitykset siitä, mitä olisi tehtävä vaihtelevat. Kaikki nuoret eivät ole yhtä lailla huolissaan ympäristöstä. Toisaalta erityisesti nuoremmilla ikäluokilla on lisääntyvää huolta ympäristöstä. Tämä asettaa haasteita kaikille nuorten parissa toimiville. Esitelmässä esitellään nuorten ilmastonäkemyksiä. Erityisesti siinä keskitytään nuoriin ilmastoaktiiveihin, ja pohditaan, miten tämä pitäisi heijastua ympäristökasvatukseen.

klo 14.00–14.45 Ullan ja Annen työpaja
Nuorisotyö ilmastotoivon rakentajana -hankeen Ulla Pötsönen Mikkelin nuorisopalveluista ja Pieniä Ilmastotekoja -hankkeen Anne Kärkkäinen Iisalmen nuorisopalveluista

Ilmastoaihe herättää tunteita nuorissa, mutta myös nuorisotyöntekijöissä. Millaisia nämä tunteet ovat? Ilmastonuorisotyön saralla tapahtuu jo paljon hyviä asioita. Työpajassa laitetaan hyvät käytännöt jakoon ja testataan ilmastotietoutta pienen skabailun merkeissä.

klo 15.00–15.45 Ilmastolukiot: Tee se itse, mutta yhdessä
Ilmastolukiosta Paula Ratava ja Jussi Tomberg

Mikä on yksilön rooli ilmastotyössä, entä yhteisön? Kuinka toiminnan reunaehdot muuttuvat kestäviksi? Nuorten ilmastohuolet ja ekososiaalisen sivistyksen tarve käynnistivät Pohjois-Pohjanmaalla hanketyön, jolla pyritään tukemaan koulujen ja niiden sidosryhmien ilmastotyötä ja rakentamaan toimintamallia kohti hiilineutraaliutta. Luodun Koulun korjausoppaan avulla yksilöt ja yhteisöt voivat näyttää ja hankkia ilmasto-osaamista asenteella Tee-se-itse-mutta-yhdessä.

klo 15.45–16.00 Keskustelua ja tilaisuuden päätös

Lisätietoja

Juha Leskinen
suunnittelija
Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
p. 044 482 6310
juha.leskinen@lahti.fi

Palaa takaisin