Yli 7000 nuorta vastasi kyselyyn

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 Pe, 11/25/2022 - 07:24

Nuorten näkemyksiä ja kokemuksia toimintaan osallistumisesta kartoittanut kysely on päättynyt. Kysely toteutettiin 17.10.–20.11. ja siihen vastasi kaikkiaan 7003 nuorta.

Kyselyn toteuttaneet kunnat ovat jo saaneet omien nuortensa vastaukset tilakohtaisina raportteina ja kokonaisuutena. Kanuuna työstää parhaillaan nuorten vastauksista valtakunnallista koontia, joka julkaistaan tammikuussa.

Verkostopäällikkö Suvi Lappalainen iloitsee vastausmäärästä. Hänen mukaansa aineisto on merkittävä.

– Käymme sitä läpi suurella mielenkiinnolla. Jo tässä vaiheessa voidaan todeta, että vastaukset todellakin puhuvat avoimen nuorisotilatyön puolesta. Kun koonti valmistuu, meillä on faktaa, jonka avulla pääsemme tuomaan esiin työn merkityksellisyyttä. 7000 nuorta ei voi olla väärässä, sanoo Lappalainen.

Ensi vuonna myös kuntakohtaisia kysymyksiä

Kyselyn toteutukseen ilmoittautui tänä vuonna mukaan 75 kuntaa 303 nuorisotilallaan, kun viime vuonna vastaavat luvut olivat 53 ja 238. Tuolloin vastauksia kertyi kaikkiaan 3393. Kysely toteutetaan myös vuonna 2023 ja sen valmistelu aloitetaan tammikuussa.

– Luvassa on kuntien tarpeisiin entistä paremmin vastaava kysely, sillä yhteiseen kysymyspatteristoon on mahdollista lisätä myös muutamia kuntakohtaisia kysymyksiä.

Nuorille suunnattu kysely on osa Kanuunan koostamaa Kyllin hyvän nuorisotyön arviointipakettia. Kyselyn lisäksi paketti sisältää määrällisiä mittareita, laadullisia arviointimalleja ja NUPS-prosesseja.

Tutustu vuoden 2021 tuloksiin (Datastudio)
Tutustu Kyllin hyvän nuorisotyön arviointipakettiin (Sway)

Palaa takaisin