Keskustelu virtuaalinuorisotilasta saa jatkoa

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 Pe, 10/28/2022 - 07:10

Toukokuussa Kanuunan teemaseminaarissa aloitettu keskustelu valtakunnallisesta virtuaalinuorisototilasta on saamassa jatkoa. Virtuaalinuorisotilaan liittyviä asioita käsitellään seuraavaksi tarkoitusta varten perustettavassa ohjausryhmässä.

Ryhmä tulee puntaroimaan mahdollisen virtuaalinuoristilan hyötyjä ja haasteita sekä kehittämään verkkonuorisotyön arviointia luomalla yhdenmukaiset kirjaamiskäytännöt ja laatukriteerit yhdessä kuntien kanssa.

Ohjausryhmä muodostetaan kiinnostuksensa ilmaisseista kunnista. Kiinnostusta tiedusteltiin paitsi kaikille avoimessa seminaarissa, mutta myös Kanuunan tekemässä verkkonuorisotyö-kyselyssä, joka lähettiin 28 suurimman kunnan nuorisotoimista vastaaville ja pienten kuntien keskuudestaan valitsemilleen edustajille.

Valtakunnallinen virtuaalinuorisotila nousi keskustelunaiheeksi, kun verkossa tehtävän nuorisotyön määrä väheni merkittävästi fyysisten tilojen avauduttua pahimman korona-aallon jälkeen. Koska verkkonuorisotytön avulla oli onnistuttu tavoittamaan nuoria, joita ei tavoitettu fyysisillä tiloilla, päätettiin keskustelua jatkaa teemaan pureutuvassa omassa ryhmässään.

Palaa takaisin