Lokikirja poistetaan käytöstä

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 Pe, 10/28/2022 - 07:16

Kunnallisen nuorisotyön väliaikaiseksi tilastointijärjestelmäksi rakennettu Lokikirja poistetaan käytöstä tämän vuoden lopussa. Kunnat voivat korvata Lokikirjan valitsemallaan uudella järjestelmällä, kuten NuoDolla tai Kompassilla.

Kirjaamislomake poistuu käytöstä 31.12. Kuntien tekemät kirjaukset säilyvät Datastudion raporttipuolella vielä kevätkauden 2023 ajan. Tukea kirjausten tallentamiseksi saa tarvittaessa Kanuunasta.

Elinkaarensa loppua lähestyvä Lokikirja poistetaan käytöstä, koska uusia valtakunnallisia järjestelmiä on jo tarjolla, eikä Lokikirjan jatkokehittäminen elinkaaren pidentämiseksi olisi enää järkevää resurssien käyttöä.

Välivaiheeseen tarkoitettu järjestelmä

Lokikirja rakennettiin Kanuunan ja avin tilastotiimin toimesta kolme vuotta sitten. Lokikirjan oli tarkoitus korvata Logbook siihen saakka, kun kotimaisista lähtökohdista suunniteltu uusi dokumentointijärjestelmä valmistuisi.

Vaikka Kanuunan alkuperäinen suunnitelma järjestelmän suhteen ei koskaan toteutunut, ei tehty työ mennyt hukkaan. Kanuunan Digiryhmän laatimaa vaatimusmäärittelyä ja rautalankamallia on käytetty sekä Kuntaliiton kehittämän NuoDon että Oulun kaupungin kehittämän Kompanssin pohjana.

Kanuuna kiittää Lokikirjan käyttäjiä

Lokikirjaan kerättyä tilastotietoa on hyödynnetty useiden toimijoiden artikkeleissa ja tutkimuksissa, kuten Hidasta kasvua ja lisääntyviä vastuita – Kunnallinen nuorisotyö Suomessa 2021 -tutkimusraportissa. Kanuuna kiittää lämpimästi kaikkia Lokikirjaa käyttäneitä kuntia.

Yhteyshenkilöt

Tukea Lokikirjan kirjausten tallentamiseksi saa Kanuunan Juha Leskiseltä, juha.leskinen@lahti.fi.
Lisätietoja NuoDosta saa Kuntaliiton Pauliina Lahtiselta, pauliina.lahtinen@kuntaliitto.fi.
Lisätietoja Kompassista saa Oulun Marko Tiusaselta, marko.tiusanen@ouka.fi.

Palaa takaisin