Pelaamista hyödyntäville nuorisotyöntekijöille oma verkosto

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 To, 11/12/2020 - 14:04

Yhteisöllisen pelaamisen verkosto aloittelee parhaillaan toimintaansa Discordissa. Verkoston omat teksti- ja puhekanavat Kanuunan serverillä toimivat tällä hetkellä teemaan liittyvän keskustelun pääasiallisena alustana.

Verkostossa jaetaan osaamista ja hyviä käytäntöjä pelaamisen parissa työskentelevien, tai sitä vasta suunnittelevien, kesken. Tavoitteena on, että verkosto toimisi myös kansallisen yhteistyön foorumina, jolloin kuntarajoja ylittäviä toimintoja suunnitellessa voitaisiin miettiä myös yhteisiä pelisääntöjä pelaamiseen liittyen.

Verkosto vastaa erilaisia pelejä työssään hyödyntävien nuorisotyöntekijöiden toiveeseen omasta vertaisoppimisen ja -tuen areenasta. Nuorisotyöntekijöiden toiveita uusien verkostojen suhteen kartoittanut lomake julkaistiin Kanuunan uutiskirjeessä viime talvena.

Verkosto nivoo yhteen erilaiset pelit

Vaikka digitaalinen pelaaminen ja esports puhututtavat pelaamisen muodoista tällä hetkellä eniten, verkostoon ovat tervetulleita myös perinteisempiä pelaamisen muotoja nuorisotyössä käyttävät. Esimerkiksi Fortnite- ja Warhammer-kerhoihin sisältyy paljon samoja elementtejä, joten alustalla tai digitaalisuudella ei ole niin suurta merkitystä hyvien oppien jakamisessa.

Kickoff-verkkoseminaari työnalla

Verkoston taustalla on työryhmä, johon on kuulunut Kanuunan ja Verken lisäksi useita pelaamiseen liittyviä toimijoita. Työryhmän suunnitelmissa on verkkoseminaari, joka järjestetään 19.1.2021. Kickoff-tilaisuudessa avataan verkoston tavoitteita ja tulevaisuuden suunnitelmia asiantuntijapuheenvuorojen kaytta. Luvassa on herkullinen kattaus yhteisölliseen pelaamiseen liittyviä puheenvuoroja. Lisätietoja tulee lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Esports-ohjeisto kuntien nuorisotyöntekijöille

Kanuunan ja Verken yhteistyönä on syntynyt myös tällä viikolla julkaistu Tietoa ja suosituksia esports-toimintaan kunnallisessa nuorisotyössä -ohjeisto.  Tuore ohjeisto on ladattavissa Kanuunan nettisivujen kautta. Ohjeistosta on saatavilla suomen lisäksi kieliversiot ruotsiksi ja englanniksi. Oppaan laatimiseen on osallistunut useita pelitoimintaa tekeviä nuorisotyön ammattilaisia. Suuri kiitos heille!

Kanuunan serverille ja yhteisöllisen pelaamisen kanaville pääset tästä.

Lisätiedot

Juha Leskinen
suunnittelija
Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
p. 044 482 6310
juha.leskinen@lahti.fi

Palaa takaisin