Verkkonuorisotilan pilottivaihe alkaa

Lähettänyt nuorisokanuunaV2 Pe, 10/20/2023 - 07:30

Kunnallisen nuorisotyön verkkonuorisotila avaa ovensa nuorille Discordissa torstaina 2.11. Toimintaa pilotoidaan tammikuun loppuun saakka. Koko maan nuorille suunnattua ohjelmaa tilassa järjestävät aluksi ainakin Espoon, Oulun, Rovaniemen ja Tampereen nuorisopalvelut sekä Pelikaverit-yhdistys.

Verkkonuorisotila on pilotin aikana avoinna nuorille tiistaisin ja torstaisin sekä satunnaisesti keskiviikkoisin ja lauantaisin. Tilassa voi keskustella ja toimia vain silloin, kun paikalla on ohjaajia.

– Mikäli lisää kuntia liittyy mukaan, saadaan aukioloaikoja järjestettyä enemmänkin. Mukaan voi tulla milloin vain pilotin aikana, kertoo suunnittelija Riku Tähtinen Kanuunasta.

Kaikki voivat tulla kokeilemaan

Tilan toiminta on suunnattu 13 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille nuorille. Kaikki verkkonuorisotilasta kiinnostuneet ohjaajat voivat tulla mukaan järjestämään toimintaa nuorille, vaikka vain yhdeksikin kerraksi.

– Pilotin aikana järjestettävä toiminta voi olla melkeinpä mitä tahansa. Oli kyseessä sitten mopot, askartelu tai vaikkapa huonekalujen nopea kasaaminen, niin kaikenlaista voi ja kannattaa tulla kokeilemaan.

Pilotin aikana toiminnasta kerätään palautetta kuukausittain. Palautetta palautelomakkeen kautta pääsevät antamaan sekä nuoret että ohjaajat.

Vertaisilta vinkkejä omaan työhön

Tilan avautumista on valmisteltu Kanuunan koordinoimassa työryhmässä. Mukana on tällä hetkellä 18 motivoitunutta ja osaavaa nuorisotyön ammattilaista. Tähtisen mukaan verkkonuorisotila toimiikin sujuvasti myös kehittämisverkostona ja vastaa verkkonuorisotilatyötä tekevien vertaistuen tarpeeseen.

– Yhdessä voimme tarjota enemmän paitsi nuorille, mutta myös samaa työtä tekeville kollegoille. Jos et ole mukana, niin tervetuloa! Tämä on hyvä mahdollisuus saada uusia ideoita omaan työhön.

Lisätietoja

  • Jos kiinnostuit valtakunnallisesta verkkonuorisotilatyöstä, ota yhteyttä Rikuun, riku.tahtinen@lahti.fi tai p. 044 018 7386. Rikulta saa lisää tietoa aiheesta.
  • Nuoret voivat liittyä verkkonuorisotilaan Discordissa vaikka samoin tein. Keskustelu on kuitenkin mahdollista vain silloin, kun tila on auki ja ohjaajat paikalla. Linkkiä saa jakaa nuorille vapaasti: https://discord.gg/7WxhYp3Unu
Palaa takaisin